Eve till Kanozi i Göteborg: ”Kanozi stack ut som ett internationellt kontor i Göteborg”

Kanozis nya arkitekt Eve Zorawska har arbetat i Kanada, Kenya, Etiopien och i Finland. Nu finns hon på Göteborgskontoret och bidrar med sitt globala perspektiv.

Hej Eve! Var har du studerat?

– Jag är född och uppvuxen i Toronto, Kanada och fick min arkitektexamen på OCAD University. Därefter läste jag en dubbel masterutbildning på Aalto University i Helsinki och på Chalmers i Göteborg. Efter studierna har jag jobbat för FN:s boende och bosättningsorgan (UN-HABITAT) i Kenya och Etiopien.

Berätta om FN-projekten?

– I Kenya arbetade jag på FN:s program för boende- och bebyggelsefrågor där vi i ett pilotprojekt samarbetade med UNHCR och tog fram integrerade flyktingförläggningar. Istället för att ta fram tillfälliga läger som är ekonomiskt och socialt ohållbara samarbetade vi med kommunen, internationella välgörenhetsorganisationer och arkitektkontoret Shigeru Ban Architects för att integrera flyktingarna i samhället. I Etiopien arbetade vi med hur stadsplanering kan möjliggöra hållbar industrialisering och samtidigt undvika bildandet av slumområden.

Varför sökte du dig till Kanozi?

– När jag kollade runt bland arkitektkontor i Göteborg stack Kanozi ut som ett mångfaldigt och internationellt kontor. Jag lockades även av Kanozis arbetsprocess och att de värnar om gemenskapen i teamet.

Vilka slags projekt gillar du att arbeta med?

– Stadsutveckling! Jag gillar att arbeta med strategi, planering och utvecklandet av städer. Det kan vara allt från en liten park till samhällsbyggnad.

Vilket projekt är du extra stolt över?

– Projektet med den integrerade förläggningen i Kenya. Det är ett viktigt och innovativt projekt som även tar upp frågan hur världens länder tar emot flyktingar.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.