Théau Langlois, ny arkitekt i Stockholm: ”Jag inspireras av hållbarhetstänket inom svensk arkitektur”

Kanozis stockholmskontor välkomnar Théau LangloisThéau kommer senast från ett arkitektuppdrag i Shanghai och vill bidra med insikter och perspektiv från tiden i Kina.  

Hej Théau och välkommen till oss! Berätta om din bakgrund. 

– Jag har studerat arkitektur på Ecole nationale supérieure d’architecture de Bretagne i Frankrike och på Budapest University i Ungern. Efter studierna flyttade jag till Sverige och arbetade på Kjellgren Kaminsky i Göteborg, därefter fick jag möjligheten att jobba i Shanghai under ett år. Nu senast har jag varit på Tengbom där jag arbetade med sjukhus och en förskola.  

Vilka slags projekt har du arbetat mest med? 

– Olika sjukvårdsprojekt och offentliga byggnader. Jag har med mig olika insikter och perspektiv på design och har fått erfarenhet av storskaliga projekt som kan komma till nytta här på Kanozi.  

Varför vill du arbeta i Sverige? 

– Jag har alltid inspirerats av hur svenska arkitekter ligger i framkant vad gäller hållbar arkitektur. Efter examen ville jag därför flytta till Sverige för att lära mig mer om det hållbara tankesättet. 

Och varför Kanozi i Stockholm? 

– Det lät lockande att börja på ett nyöppnat kontor, här finns stora möjligheter att påverka och utvecklas som ung arkitekt. Jag kände även igen mig i Kanozis värderingar, att skapa hållbar arkitektur som påverkar människan och samhället positivt.   

Var finner du din inspiration? 

– Främst i europeisk arkitektur, schweizisk och skandinavisk arkitektur tilltalar mig mest. Det är också inspirerande att se hur ett projekt utvecklas över tid. 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.