Kanozi på studieresa i Oslo #kanozlo

Vartannat år åker vi på en studieresa med fokus på arkitektur. I år gick bussresan till Oslo, där vi under fyra dagar inspirerades av allt från skidstadion Holmenkollen, via hållbara kontorshus och det havsnära operahuset, till nytänkande arkitekturkoncept mitt i den norska huvudstaden.

– Den främsta anledningen till att vi åker på studieresor är för att ge våra medarbetare inspiration. Att möjliggöra för våra arkitekter att se hur andra arkitekter gestaltat sina projekt och löst de utmaningar som funnits i projekten, berättar Helene Brandrup- Wognsen, VD på Kanozi.
– Vidare är det en fantastisk möjlighet att kunna umgås på en och samma plats, som en samlad grupp, trots att vi idag sitter uppdelade i Sveriges tre största städer. Det stärker oss i arbetet av att bevara vår företagskultur och samtidigt vara en attraktiv arbetsplats för både nuvarande och framtida medarbetare, fortsätter hon.
– En studieresa ger oss även en bred referensbank, så att vi ska kunna hitta de senaste lösningarna för de problem arkitekter stöter på och skapa moderna arkitektoniska uttryck. Då kan vi som lag skapa större värden för våra beställare och deras kunder, tillägger Johan Norén, arkitekt och delägare av Kanozi.

Att det blev just Oslo som fick stå värd som arkitektonisk inspiratör var främst ur en hållbarhetsaspekt. Ett aktivt beslut togs i att skippa flyget den här gången och besöka några av våra grannländer via buss och tåg, där Oslo kändes mest spännande i dagsläget med en bra mix av både nytänkande och klassisk arkitektur.
Vad var mest uppskattat av medarbetarna?
– Det var utan tvekan det uppmärksammade kontorshuset Valle Wood med Norges kanske djärvaste klimat- och hållbarhetsprofil, väldigt inspirerande! Vi fick dessutom ta del av en kort föreläsning och nära samtal med arkitekten från Lund & Slaatto Arkitekter, som hade varit med och utformat fastigheten, berättar Helene.
– Förutom det arkitektoniska, så har många uttryckt en stor glädje över vår sammanhållning under resans gång, säger Helene.
Var det något som kunde ha varit lite bättre med studieresan?
– Nästa gång kommer vi att välja ett besöksmål som har förutsättningar att upptäcka platser genom att ta oss fram gående, istället för att åka buss överallt. Vi är ett aktivt kontor som gillar att röra på oss.

 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.