Kanozi är med i arkitektoniskt upprop för klimatet. #architectsdeclare

Byggsektorn står idag för nästan 40% av energirelaterade koldioxidutsläpp. Som arkitektkontor bland många andra, måste vi förändra det sätt vi utformar vårt samhällsbyggande. Med uppropet åtar vi oss att förverkliga en förändring för klimatet. 

– För oss som arkitekter och som jobbar med att skapa ett bättre samhälle, är klimatfrågan enormt viktig. Vi ser det som en självklarhet att signera detta upprop för klimatet! säger Johan Casselbrant, arkitekt och delägare på Kanozi.

Det finns redan forskning och teknik för att kunna påbörja en omställning inom byggsektorn idag. Vad som saknats hittills är en gemensam kraft och ansats för att förverkliga en förändring med hänsyn till vår miljö och klimatpåverkan. Hur denna förändring ska gå till, innebär ett flertal olika steg. Bland annat är det viktigt att öka medvetenheten hos kunder och medarbetare, uppgradera befintliga byggnader och förlänga deras livslängd. En hel del andra argument och förslag hur vi ska ta tag i klimatkrisen tillsammans inom byggsektorn, sammanfattas på Swedish Architects Declare Climate & Biodiversity Emergency.

Vi är med! #architectsdeclare

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.