Nästa steg för Natlife

Bygglov och hyresavtal är nu klara gällande vårt projekt Naturvetenskap Life på Medicinareberget i Göteborg. Detta innebär att vi tar ett rejält kliv framåt i projektet och för vår del väntar nu bygghandlingar för den Life Science-relaterade verksamheten.

– Det känns jättebra att vi nu tar nästa steg i detta spännande och tekniskt utmanande projekt! Vi är många som jobbat intensivt tillsammans mot en gemensam målbild och nu ska vi se till att den realiseras! säger Jennifer Lilja, handläggande arkitekt på Kanozi.

År 2023 är det tänkt att Naturvetenskap Life (Natlife) öppnar upp sina dörrar för studenter, doktorander och professorer. Bland avancerad labbmiljö, flexibla undervisningslokaler och trivsamma kontor samlas de under ett och samma tak, där samverkan, synergieffekter och utbyten av idéer får ta plats. Vi har ritat ett robust och hållbart hus med ett centralt placerat atrium som blir en kreativ och social kärna. Exteriört tar huset hänsyn till den befintliga bebyggelsen uppe på Medicinareberget och samspelar väl med Medicinarelängan som arkitekten Klas Anshelms skapade på 50-talet.

– Vi tycker det är otroligt spännande och roligt att få utforma offentliga miljöer som bidrar till inspiration och innovation, säger Johan Norén, arkitekt, uppdragsledare och huvudägare på Kanozi.

Vill du veta mer och se fler bilder? Läs mer om projektet här!

Illustrationerna är preliminära och vi förbehåller oss för eventuella ändringar.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.