Coworking i Göteborg

5 september, 2022

En upplevelserik coworking

På våning 12 i Platinan vid nya Hisingsbrons södra fäste i Göteborg finns Arena Platinan – Vasakronans senaste coworkingkontor. Kanozi Arkitekter har tagit fram koncept och inredning för den 2500 kvm stora ytan med flexarbetsplatser, mötesrum efter behov och generösa sociala ytor.

Läget vid Göta älv har inspirerat till konceptet. Gullbergsvass har stadigt vuxit från ett våtmarkslandskap längs älven, till livlig torrdocka för stora fartyg, fram till området så som vi känner till det idag.

Här råder ett lugn med vackra skandinaviska toner hämtat från naturen, från den lugna älven till Göteborgs omväxlande väder. Platinan blir en viktig del av den framtida utvecklingen av stadsdelen, och Arenan kommer att vara kärnan, den kontaktpunkt som knyter allt samman.

Med gröna terrasser får grönskan växa in i byggnaden där den möter inredningens naturliga materialval. En stor del av materialen är återbrukade från Kromet, byggnaden som tidigare stod på platsen. Undertaksplattorna togs omhand och fick nytt mönster, betongsockeln har blivit bardisk och receptionsdisken är klädd i tidigare byggnads fasadplåt. Ett projekt med stort fokus på miljö och hållbara materialval.

Vi ser Arena Platinan som en canvas för sina medlemmar och sin omgivning, en förstärkning av platsen och den fantastiska utsikten. Platina är ett hållbart, tidlöst och formbart material, precis som Arena Platinan!

 

 

Foto: Fanny Rådvik

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.