23 augusti, 2022, Hållbarhet

Återbruk i fokus för Trafikkontoret i Göteborg

Kanozi Arkitekter har arbetat med koncept och inredning till Trafikkontorets lokaler i centrala Göteborg. När Trafikkontoret skulle samla all personal på ett enda kontor behövde inredningen i lokalerna anpassas. Projektet har haft ett stort hållbarhetsfokus där de flesta möblerna är rekonditionerade och återanvända.

Byggnaden i centrala Göteborg är ursprungligen från sjuttiotalet, i gott skick men i behov av en del omsorg och översyn för att komma till sin fulla rätt. Bland annat hade några av de vackra tegelväggarna gömts undan bakom gipsväggar, mattor behövde bytas ut och ytskikt målas om. Men viktigast av allt var att lokalerna behövde planeras och disponeras för att fungera för en större personalstyrka.

I alla inredningsprojekt är det viktigt att börja med en analys. Genom att titta närmare på arbetssätt, hur mycket tid personalen spenderar vid skrivbord, respektive i mötesrum och hur ofta de är ute på möten och arbete utanför kontoret går det att anpassa kontorets layout och funktioner. Målet är en bra balans mellan effektivt och trivsamt. Ljus, akustik och tekniska förutsättningar behöver vägas in för att skapa en trevlig och välfungerande arbetsplats.

Läs gärna mer om projektet här!

Foto: James Silverman 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.