Bild Göteborgs Stad

13 juni, 2023

Arenaområdet i centrala Göteborg – nytt uppdrag för Kanozi

Vi har något kul att berätta! De kommande åren ska vi arbeta med det nya Arenaområdet i Göteborg, närmare bestämt området norr om Valhallagatan längs med Mölndalsån som ska utvecklas som blandstad i kvartersstruktur tillsammans med utvecklingen av ett nytt centralbad. Uppdraget omfattar ersättning för nuvarande Scandinavium, Valhalla sporthallar och Valhallabadet samt tidigare Lisebergshallen. Som skissande arkitekter i uppdraget stödjer vi Exploateringsavdelningen med underlag för utveckling av kvartersmark. Med oss har vi ett mycket kompetent team bestående av Krohn Byggekonomen, Mareld Landskap, VBK, Urbanista samt Norconsult Akustik. Det här ser vi fram emot!

Vi är stolta och glada över uppdraget och förtroendet att stötta Exploateringsförvaltningen i att utveckla blandstad i nya Arena-området i centrala Göteborg. Inriktningsbeslutet är nu att ersätta Scandinavium med en ny Multiarena, ersätta Valhallabadet med ett nytt centralbad och utveckla en blandstad som knyter ihop Lorensberg med Gårda.

Johan Casselbrant, chefsarkitekt

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.