Arena Triangeln

I maj 2023 öppnade Arena Triangeln, Vasakronans coworking-koncept och den första arenan att öppna i Malmö. På ett centralt läge i staden finns nu 1500 kvm coworking space med ungefär 100 st flexarbetsplatser samt flera kontors- och mötesrum. 

BeställareVasakronan
OrtMalmö
År2023
Yta1500 kvm

En tydlig breif från Vasakronan var att det ska kännas som Malmö och skapa intresse för fler än bara de som vistas i lokalen. Arenan är placerad i Triangelns köpcentrum med närhet till såväl stadspuls som kommunikationer och handel. 

Av Arenans tre våningar är två av dem före detta butiksytor in mot köpcentrat Triangeln.

Vi baserade vårt inredningskoncept på det första platsbesöket då allt var i betong och vi önskade att behålla känslan av det råa samtidigt som vi ville utgå från platsen likt de andra arenorna vi har fått vara med och gestalta. Inredningskonceptet flirtar också med butiksdesign och vi har hämtat inspiration från gamla butiksfronter i formspråket.

Färgpaletten är neutral med starka kontraster mellan vitt, svart och allt däremellan. Vi ville att konsten och växterna skulle ta mycket fokus och stå i kontrast till lokalerna. På de specialdesignade glaspartierna, med inspiration från gamla butikslokaler, syns butikskonceptet tydligt. Valvens formspråk kommer igen i mattor, draperier och specialsnickerier.

Projektledare inredning: Ciceron Projekt

Möbelleverantör: Addentity

Specialsnickeri: LSI Group

Belysningskoncept: Simmons Ljusstudio

Ljuddesign: Efterklang

Växter: Kolhäger

Konst: Artscape/Captain Kris

Byggherre: Peab

Projekterande Arkitekt: CA Arkitekter

Kontakt Kanozi Arkitekter: Thea Foss Henriksen, 0708 – 35 94 36

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.