Citadellskajen

Boende på anrik plats i Malmö

Citadellskajen består av 48 bostadsrättslägenheter i ett fantastiskt läge längs med vattnet med utsikt över Malmöhus Slott.

År2015
BeställareSkanska
Yta4 800 m²
OrtMalmö

För att samtala med de gedigna materialen på slottet har Citadellkajens fasad klätts i traditionella och tidlösa material såsom det s.k malmöteglet, ett gult tegel som kan återfinnas på flera platser i staden. Den stadsmässiga fasaden är ett medvetet grepp, men för att bryta ner byggnadsvolymen med tegel har taklandskapet fått takkupor och en nerdragen takfot som tar ner skalan mot kajen. Planlösningarna är flexibla med flera tillval för att kunna tillgodose människors olika livstilsval.

Malmöteglet är ett gult tegel som man kan återfinna på många ställen i Malmö. Tanken kring hela projektet är att en malmöbo ska kunna känna igen sig här. Husen ska smälta in i stadsmiljön

Hösten 2018 var det inflyttningsklart för de första boende i Kvarteret Citadellskajen och då kunde Kanozi med stolthet göra bokslut på en nästan tio år lång process med ett gediget arbete med att ta fram detaljplan och formge ett av husen i det första kvarteret.

Det här är ett så pass exklusivt och unikt läge att vi har försökt ta tillvara på alla de kvalitéer som finns i området. En viktig aspekt att ta hänsyn till är givetvis slottet och dess gedigna, tunga material med bland annat rött tegel.

Marcus Hultberg,
arkitekt på Kanozi

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.