Hotel Berlin Berlin

Ett av Berlins största mötes- och konferenshotell var i stort behov av en uppdatering och en ny inriktning som motsvarade den puls som staden utanför hotellets väggar erbjuder. Hotellrummen hade börjat uppdateras tidigare och nu behövde de gemensamma utrymmena samt mötesrum och deras kringytor följa efter i utvecklingen av hotellet. Kanozi blev tillsammans med två andra arkitektkontor inbjudna att delta i en tävling om det uppdaterade konceptet för konferensen och de gemensamma ytorna i hotellet. Med målet att skapa ”Hotel Berlin, Berlin – the most Berlin hotel in Berlin” satte Kanozi ett vinnande koncept för hotellet som stod helt klart tidigt 2023.

BeställarePandox
OrtBerlin
År2019-23
Yta5000 kvm

Hotellet har efter renoveringen röstats fram av mötesbranschen till “Top 1 Independent Meeting Hotel in Europe” och är både BREEAM & Green Key-certifierat.

Med drygt 30 mötesrum, restaurang, ballroom en frukostmatsal som kan bokas som eventyta och en central mysig bar – har hotellet omformats efter Berlins stadsdelar för att reflektera det unika i varje del av staden. Ytskikt, färgsättning och känsla återspeglar den unika karaktär de olika stadsdelarna och stadsrummen har.

Kontakt Kanozi Arkitekter: Jessica Wren, 0767-81 46 99
Möbelleverantör: Izonak
Specialsnickeri: Nord Interactives
Konst: Frieluft Kunst Klub Berlin
Byggherre: Pandox
Projekterande Arkitekt: Kanozi Arkitekter/ Pandox

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.