Lanternan

Bostadskvarter med havsutsikt i Limhamn

Från start till mål, från idé och detaljplan, till bygghandling och färdigställt projekt. Bostadsprojektet Lanternan i Limhamn påbörjades våren 2016 och togs fram för Skanska.

År 2016
BeställareSkanska
Yta13 750 m²
OrtLimhamn

Kvarter Lanternan består av två bostadshus i vitt tegel och glaserat skärmtegel med inslag av grå partier av rå betong – inspirerat av kalkbrottets färger och Limhamns och Skanskas historia med cementindustrin. Husens ljusa fasader flirtar med närliggande Ribbersborgs uppskattade funkishus och den gemensamma gården erbjuder sällskapsytor med sittplatser och gröna oaser.

Bostadshusen har en gemensam yta på 13 750 m² och erbjuder en flexibel rad av storlekar från ettor till femmor. Med generösa ljusinsläpp och fokus på den unika utsikten mot Öresundsbron, är även husen Svanenmärkta för omtanke om både miljö och människa.

Alla lägenheter mot vattnet har havsutsikt, i någon mån, men i lägenheterna högre upp går det att dagdrömma sig ut över sundet hela vägen till Köpenhamn.

Kvarteret Lanternan ligger direkt på kajen med havet som närmsta granne. Det har varit ett enormt spännande projekt att arbeta med och följa hela vägen fram till mål.

Marcus Hultberg,
arkitekt på Kanozi

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.