Kv Lanternan

  • År2016
  • BeställareSkanska
  • Storlek13750 m2
  • OrtLimhamn
  • Arbetsgrupp/projektgruppMarcus Hultberg, Daniel Hohenthal, Sandra Westergaard, Tomas Sjöberg, Martin Asplund, Andreas Frid

I det här projektet har Kanozi Arkitekter varit med hela vägen från start till mål, från idé och detaljplan, till bygghandling och färdigställt projekt. Bostadsprojektet Lanternan i Limhamn påbörjades våren 2016 och togs fram för Skanska. Innan projektet tog form, arbetade Kanozi med detaljplanen för hela ”Cementen-området” i Limhamn.

Kvarter Lanternan består av två bostadshus i vitt tegel och glaserat skärmtegel med inslag av grå partier av rå betong – inspirerat av kalkbrottets färger och Limhamns och Skanskas historia med cementindustrin. Husens ljusa fasader flirtar med närliggande Ribbersborgs uppskattade funkishus och den gemensamma gården erbjuder sällskapsytor med sittplatser och gröna oaser.

Bostadshusen har en gemensam yta på 13 750 m² och erbjuder en flexibel rad av storlekar från ettor till femmor. Med generösa ljusinsläpp och fokus på den unika utsikten mot Öresundsbron, är även husen Svanenmärkta för omtanke om både miljö och människa. Alla lägenheter mot vattnet har havsutsikt, i någon mån, men i lägenheterna högre upp går det att dagdrömma sig ut över sundet hela vägen till Köpenhamn.

Inflyttning i Kvarteret Lanternan skedde under våren 2020.

Fotograf: Felix Gerlach

Mer om projektet