Kanozi tävlar om Hyllie centrums sista pärla

Foto: Magnus Franzén

Nu är det klart att teamet Kanozi Arkitekter och norska Snöhetta blivit utvalt att tävla om att få bygga på kvarteret Härbärget i Hyllie centrum, Malmö.

– Vi är en av sju slutkandidater som har valts ut bland femton förslag. Helt fantastiskt, det känns som SM-final, säger Johan Norén, vd Kanozi.

Juryns ordförande och Malmö stads exploateringschef Håkan Thulin berättar att det funnits sju jämbördiga intressenter som visat bästa kombinationen av alla kriterier. Därför beslutade de att bjuda in samtliga sju till tävlingen.

– Än så länge har vi inte ritat något utan har tillsammans med Snöhetta och Serneke tagit fram beskrivning av vad vi vill göra på tomten. Nu har vi tills mitten av juni att komma in med förslaget, sedan kommer de att meddela vinnaren i september.

Det vinnande förslaget ska enligt tävlingsprogrammet:

  • Manifestera ett kosmopolitiskt Öresund
  • Gestalta innovativa och gröna lösningar
  • Stärka stadslivet i Hyllie centrum
  • Berika stadsmiljön, visuellt och upplevelsemässigt
  • Arbeta med social hållbarhet under byggprocessen

Kvarteret Härbärget som tävlingen avser, är en tomt på cirka 12 000 kvadratmeter vid Hyllie stationsväg och Citytunneln. Härbärget anses vara den sista pusselbiten i Hyllie centrum. Byggstart för det vinnande förslaget beräknas till år 2020.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.