Nya Hovås-projektet – första huset klart!

Bild: Tomorrow

Längs med Hovås Boulevard växer stadsdelen Nya Hovås fram. Förebilden är ett nytt Linnegatan. Variation och stadmässighet har varit ledord under Kanozis arbete med utformningen. Nu är de första husen färdiga.

År 2014 vann Kanozi Arkitekter tävlingen om att rita kvarteret Brf Solgränd åt Skanska. Projektet består av tre större byggnader runt en innergård och kommer att innehålla 77 lägenheter. Arkitekturen är innovativ med många takterrasser och en härlig havsutsikt från de övre planen. Taklandskapet har fått en viktig roll i gestaltningen. På gården finns ett gemensamt växthus och odlingslotter för de boende. Lägenheterna bygger på klassiska kvaliteter som siktlinjer och möjlighet till rundgång. Husen har en stark personlighet och det är enkelt att känna igen den egna bostaden.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.