”Här får varje lägenhet sin egen lilla odlingsbädd”

Kanozi har ritat Kvarteret Trädgården i Svedala:

I mars 2018 tas första spadtaget till Kvarteret Trädgården. Kanozi har ritat flerbostadshuset på fyra våningar med utsikt över Sege å. I den stora gemensamma trädgården får varje lägenhet sin egen odlingsbädd.  

Grönskan och trädgården står i fokus när Kanozi har planerat det nya kvarteret som ska ligga på det gamla tegelbruksområdet strax utanför Svedala. Här är tanken att man ska få alla fördelar med att bo i en villa, utan att själv behöva ta hand om en stor trädgård.

– Vi har satsat på bra planlösningar och arbetat mycket med gården, inte minst när det gäller parkeringsplatsen, för att skapa en härlig trädgårdskänsla som ringar in hela kvarteret. Förutom den stora trädgården som ger möjlighet till trevlig gemensam utevistelse ska varje lägenhet få en odlingsbädd där man kan odla sina egna tomater eller zucchini, säger Marcus Hultberg, arkitekt på Kanozi.

Huset ska byggas i rött tegel med enkupigt tegel på taket, för att smälta in i Svedalas arkitektur, och rymmer 51 nya lägenheter – allt från ettor till femrummare. De vackra omgivningarna har närhet till både Sege å och centrum, med bara 20 minuter in till Malmö central.

– Det nära läget till centrum och stationen gör att du blir mindre beroende av bil. Vi jobbar på att ha lådcyklar i huset som går att använda om man till exempel behöver ta sig till affären och storhandla, säger Marcus Hultberg.

I höst är det säljstart för lägenheterna och i mars 2018 tar Wästbygg det första spadtaget. Kvarteret Trädgården beräknas stå klart hösten 2019.

 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.