Kanozi tävlar om att utforma tysk stadsdel

Hallå där Johan Casselbrant, delägare och arkitekt på Kanozi. Ni är utvalda som enda arkitektbyrå utanför Tyskland att delta i en tävling om att utforma en ny stadsdel i Cottbus, söder om Berlin.

Varför har just Kanozi fått förfrågan om detta?

– Det beror nog på att vi har ett väldigt bra referensprojekt på Masthuggskajen här hemma och hur vi har utvecklat det till att bli en del av stadsbilden. I Tyskland ska vi tävla som ett team tillsammans med Mareld Landskapsarkitekter.

Hur ser tävlingsuppgiften ut?

– Att utforma landskap och byggnader längs den nya stranden strax utanför Cottbus historiska centrum. Området har tidigare haft stora dagbrott för kol, nu ska det saneras och utvecklas. Dagbrottet ska bli en nyskapad sjö, i storlek med halva Lygnern utanför Kungsbacka, och området är tänkt att bli en magnet för friluftsliv, sport, kultur och turism i anslutning till vattnet.

Vad är största utmaningen med projektet?

– Omfattningen. Det är ett stort och komplext uppdrag som ska göras på kort tid. Vi ska förvandla Cottbus från en gigantisk grop för kolbrytning till något attraktivt för människor.

När ska bidraget lämnas in?

– Vi har startmöte på plats i Tyskland 8 september, inlämningen sker 16 oktober. Vinnaren kommer att genomföra hela omvandlingen som ansvarig arkitekt.

Spännande! Lycka till!

– Tack!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.