”Det är roligt att forma framtidens Göteborg”

Kanozi ritar 293 nya lägenheter på Hisingen:

Fyrklöversgatan blir adressen på Hisingen där 293 lägenheter, varav 41 studentlägenheter, signerade Kanozi Arkitekter ska byggas. Projektet är del i Göteborgs 400-årsjubileum BoStad2021 där 7 000 nya bostäder ska byggas på fyra år, vilket även bostadsminister Peter Eriksson uppmärksammade som 19 sep närvarande på Fyrklöversgatan under invigningsceremonin av BoStad2021.

– Istället för dagens stora parkering ut mot Björlandavägen på centrala Hisingen kommer det på Fyrklöversgatan i framtiden att bli en stadsgata med hus på båda sidor. Vårt projekt utgör flera hundra meter längs gatan på södra sidan. Beställare är Stena Fastigheter AB och just nu håller vi på med detaljprojektering på uppdrag av Tornstaden som ska bygga husen. Byggstart sker under hösten 2017 och allt ska vara klart till jubiléet 2021, säger Johan Casselbrant, arkitekt och delägare på Kanozi.

Vilka är utmaningarna?

– För oss är utmaningen att projektering och detaljplaneläggning sker samtidigt, vanligtvis sker detaljplaneläggningen först. Men nu är det bråttom att få allt klart inför jubileumsfirandet.

Hur tänker ni vid utformningen av studentlägenheterna?

– Att de ska vara så små som möjligt, för att hålla nere boendekostnaden, men samtidigt vara smarta och kompakta i sin boendelösning. Lite som en båt!

Hur känns det att vara del i Göteborgs jubileumssatsning?

– Det är väldigt roligt att få vara med och forma framtidens Göteborg och det gör vi i flera projekt som till exempel Västlänken, Göteborgs universitet, Älvtornet i Region City och Masthuggskajen.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.