”Det är en härlig känsla att se allt klart efter så många år”

För tio år sedan vann Kanozi Arkitekter en tävling om att utforma ett nytt turistcentrum i den lilla byn Nieuwvliet i södra Nederländerna. Kanozi var med under invigningen.

– Det är en härlig känsla att se ett projekt färdigt efter så många år. Inga större förändringar har gjorts, vilket jag ser som ett gott betyg på att vi tänkte rätt från början, säger Johan Casselbrant, delägare och arkitekt på Kanozi, som var med och utformade förslaget.

Vad gjorde att just Kanozi vann?

– Alla besökare till de här turistorterna skapar trafikkaos sommartid. Vi tog fram ett koncept för deras turistcentrum med distinkta anvisningar, synliga entréer till parkeringarna och vidaretransporter ner till stranden med buss, cykel och båt, med mera. En modern besöks-hub som ger många möjligheter.

Hur genomsyras Kanozi i byggnaderna?

– Vi lyckades att, med små medel, skapa ett tydligt koncept som gett byggnaderna både en vacker form och klar funktion. Det var ett väldigt roligt projekt där vi jobbade tätt ihop med holländska konsulter.

Har ni fler projekt på gång i Nederländerna?

– Inte i dagsläget men vi arbetar gärna över hela Europa och världen! Vi har gjort projekt i Frankrike, Norge, Irland och USA. Just nu deltar vi i en tävling för att utforma en ny stadsdel i Cottbus, strax söder om Berlin.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.