Kanozi ritar Naturvetenskap Life på Medicinareberget

”Vi vill inspirera till nya, kreativa möten”

Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet samlar nu forskning och utbildning för Life Science-relaterad verksamhet under ett och samma tak. Kanozi ritar den nya byggnaden Naturvetenskap Life på Medicinareberget som kommer att ligga i direkt anslutning till Sahlgrenska akademin.

– Vårt uppdrag är att öka möjligheterna till samverkan, synergieffekter och utbyten av idéer. Det bidrar till kreativitet, inspiration och innovation, säger Johan Norén, vd och delägare på Kanozi.

Visionen är att Naturvetenskap Life ska samspela med den ursprungliga Medicinarelängan som arkitekten Klas Anshelms var med och skapade på 50-talet. Under 2018 kommer två nya identiska byggnader, bashus, att börja byggas som kommer ligga i anslutning till Medicinarelängan och kopplas ihop med ett atrium för att anknyta till det befintliga Campusstråket.

– Här vill vi underlätta möten mellan studenter, doktorander och professorer, det är så som unika idéer uppstår. Husen är dessutom robusta och hållbara, de är samtidigt miljömässigt smarta med lågt energi- och resursutnyttjande, säger Johan Norén.

Byggherre är Akademiska hus och hyresgäst Göteborgs universitet. Naturvetenskap Life beräknas stå klar under 2022.

– Att utforma offentliga miljöer är otroligt spännande och kul. Vi ser verkligen fram mot att följa det här projektet hela vägen, säger Johan Norén.

 

Naturvetenskapliga fakulteten bedriver idag verksamhet på fyra olika platser i Göteborg. När Naturvetenskap Life står klart kommer dessa vara samlade på tre lägen – Medicinareberget, Geovetarcentrum på Guldheden och Campus Johanneberg.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.