Kanozi ritar Strandstaden – smarta bostäder i Borstahusen

Ett bostadsområde med genomtänkt arkitektur och smarta lösningar för en aktiv livsstil. I det idylliska fiskeläget Borstahusen utanför Landskrona ska Kanozi skapa hus med extra plats för surfbrädor och utekök, tillsammans med Wästbygg.

– Det havsnära läget gör att fokus ligger på fritidsaktiviteterna redan från början och hur detta kan speglas i husen, säger Claus Uldal, arkitekt på Kanozi.

Golf, kitesurfing, kajakpaddling, cykling och promenader. Hav och grönska. Fiskeläget Borstahusen ligger perfekt för den som vill ha naturen runt knuten. Nu har Kanozi vunnit en markanvisning, tillsammans med Wästbygg, för att skapa Strandstaden, ett bostadsområde där fokus ligger på omgivningens alla möjligheter till en rörlig livsstil. Smarta lösningar och genomtänkt arkitektur är mottot.

– Vi arbetar utifrån våra värdeord: livskvalitet, aktivitet och identitet. I Strandstaden ska ett aktivt intresse, som till exempel surfing eller cykling, inte vara ett hinder utan något som införlivas i arkitekturen, säger Claus Uldal, arkitekt på Kanozi.

Som exempel ska varje radhus kunna ge plats för en patio, en låsbar innergård, som inreds efter eget intresse och behov. Det kan vara allt från en plats där man förvarar golfklubbor, vattensportutrustning eller cyklar, till ett grönskande rum med utekök och hängmatta.

Efter ett första uppstartsmöte med Kanozi, Wästbygg och Landskrona kommun är nu processen igång. Kanozi och Wästbygg har önskat ett kvarter för hus, samt ett för radhus, och i maj kommer besked om hur stort området blir.

– Strandstaden har ett fantastiskt läge och alla förutsättningar för en attraktiv och aktiv, boendemiljö, säger Claus Uldal.

Borstahusen_vy 3_randhus

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.