Kanozi i Malmö ställer ut på DESIRE – Arkitektur för vår framtida livsmiljö

På Form/Design Center i Malmö pågår utställningen ”DESIRE – Arkitektur för vår framtida livsmiljö” mellan 23 augusti till 23 september. Arenan samlar arkitekter inom offentlig och privat sektor samt universitet, syftet är att diskutera vad som är viktigt för framtidens arkitektur. Kanozi presenterar här Kvarteret Symbios, en idéskiss för hur det går att skapa mångfald, synergi och utnyttjandegrad i en tät stadsmiljö.

– Vi vill uppmuntra till fler tredimensionella fastighetsbildningar där exempelvis de nedersta våningarna är kommersiella, mitten är hotell och översta är bostäder. I planeringen av staden måste man tänka blandning av olika funktioner på höjden och inte bara placera ut dem bredvid varandra som är vanligt idag, säger Max Gerthel, arkitekt på Kanozi.

Med idéskissen Kvarteret Symbios vill Kanozi visa exempel på hur det går att skapa mångfald i en tät stadsmiljö där flera måste samsas om ytan. Här finns en tanke om ömsesidigt berikande utbyte, där flera olika samhällsfunktioner samlas under samma tak, vilket skapar synergieffekter.

– Genom att samla exempelvis ålderdomshem och förskola under samma tak ger det möjligheter för äldre att komma i kontakt med barn, vilket stimulerar hjärnan, samtidigt som de unga berikas av att möta människor från andra generationer. På samma sätt vill vi bygga ihop bostäder med hotell vilket skulle ge hotellgäster möjlighet att träffa lokala människor och de boende kan utnyttja hotellrummen som gästrum under helger och vid låg beläggning.

Utställningen DESIRE arrangeras av Sveriges Arkitekter, Region Skåne, Malmö stad och Form/Design Center. Kanozi blev tillsammans med andra arkitektkontor i regionen inbjudna för att skapa debatt kring vad arkitekter kan göra för att stimulera nya samtal och visa idéer om framtidens livsmiljöer.

– Vi vill ge vårt bidrag till debatten och visa att det går att bygga tätare städer med bibehållen eller bättre livskvalitet. Det finns oändligt med synergieffekter att uppnå med dessa symbiotiska relationer, säger Max Gerthel.

Läs mer om utställningen DESIRE här.

 

Arkitekturdagarna i Malmö 12–13 september

Under Arkitekturdagarna som arrangeras av Sveriges Arkitekter och pågår 12–13 september kommer det att pågå massor av mingel, föreläsningar, debatter och seminarium på Form Design Center i Malmö. Här bjuds det på guidade visningar av utställningen DESIRE där Kanozi är med.

Läs mer om Arkitekturdagarna här.

 

Arkitekturfrukost 19 september

Tillsammans med sex andra utställare bjuder Kanozi in till arkitekturfrukost 19 september. God frukost samt föreläsning och diskussion kring framtidens arkitektur utlovas.

När: Onsdag 19 september kl 7.30–9.30. Frukost serveras från 7.30.
Var: Form och Design Center, Lilla torg 9, Malmö
Osa till: osa@kanozi.hemsida.eu. Anmäl dig senast 14 september. Ange eventuella allergier eller matpreferenser.

 

Kvarteret Symbios som Kanozi visar upp på DESIRE

Kanozi kvarteret Symbios DESIRE

Kanozi kvarteret Symbios DESIRE

Kanozi kvarteret Symbios DESIRE

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.