Jennifer Lilja till Kanozi i Göteborg: ”Som arkitekt är det viktigt att ha inlevelse och vara lyhörd”

Hon inspireras av sydamerikansk arkitektur och drömmer om att göra byggsektorn mer miljömedveten. Vi säger hej till vår nya arkitekt och kollega – Jennifer Lilja!

Hej Jennifer och varmt välkommen till oss! Var har du arbetat tidigare?

– Efter examen började jag arbeta på ORIGO arkitekter i Stockholm. Där stannade jag i åtta år och arbetade mest med bostäder och skolbyggnader.

Finns det något projekt som du är extra stolt över?

– Glömstaskolan i Huddinge. Det var både ett utforskande och evidensbaserat projekt där vi fick möjlighet att implementera nya idéer. Nu har det blivit en byggnad som folk åker till för att inspireras.

Hur kommer det sig att du söker dig till Kanozi?

– När jag letade arkitektkontor i Göteborg fastnade jag snabbt för Kanozi. Jag fick ett gott första intryck och gillade att det fanns en bred kompetens på kontoret och att de arbetade med olika typer av projekt. Bekanta till mig har även pratat väl om Kanozi och den goda stämningen på kontoret.

Vad är viktigt för dig när det gäller arkitektur?

– Att kunna leva sig in i olika situationer, lyssna på människor och vara lyhörd mot de som ska vistas i de rum vi skapar.

Hur finner du din inspiration?

– Genom att besöka nya platser och uppleva nya kulturer. Argentina och Chile är mina favoriter! I Buenos Aires inspireras jag av att se stadsrum där stora och små byggnader blandas på ett dynamiskt sätt och hur torg och gaturum är viktiga platser i staden.

Har du något drömprojekt?

– Att ta fram en stor byggnad med stomme i massivt trä. När jag gick i skolan skissade jag på en saluhall i just detta, det projektet vore kul att utveckla!

Vad vill du utveckla som arkitekt?

– Jag vill fördjupa mig inom ekologisk hållbarhet och byggsektorn. Idag miljöcertifieras många byggnader och det finns bra regelverk på hur man bygger hållbart. Det vore fantastiskt att vara med och snabba på utvecklingen att göra alla projekt klimatneutrala.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.