Nytt uppdrag i Novi Sad, Serbien

Kanozi är inbjudna att medverka i stadsutvecklingen av centrala Novi Sad i Serbien, europeisk kulturhuvudstad 2021, och genomföra en inledande workshop med stadens olika parter.

– Syftet är att planera de djupare aspekterna av staden för att skapa folkliv och mötesplatser som blir centrala för hela staden. Vi är inbjudna både som processledare och arkitekter, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare på Kanozi.

Novi Sad är Serbiens andra största stad dit många unga människor åker för att skapa sig en plattform för kultur och företagande, vilket är vägande skäl till att staden är en av tre kulturhuvudstäder i Europa 2021.

– Eftersom Serbien är kandidatland till EU, och EU är medfinansiär till projektet, kommer Novi Sad att vara i världens blickfång framöver.

Det är en omfattande workshop som ska genomföras 12–15 december 2018 där både stadsledningen, universitetet, arkitekthögskolan och medborgare medverkar.

– Resultatet av arbetet blir skisser och förslag på hur staden kan förändras. Vårt partnerföretag, Case3D, som är orsaken till att vi fått detta fina uppdrag, kommer sedan att hantera alla visualiseringar. Det kan bli mycket kul att visa framöver.

 

Läs mer om Europas kulturhuvudstäder.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.