Elin Daun ny på Kanozi Malmö: ”Jag gillar innovation och att ta ut svängarna”

Hon älskar design, drivs av innovation och arbetar med bland annat 3D-printing. Varmt välkommen Elin Daun, ny arkitekt på kontoret i Malmö. 

Hej Elin, vad har du gjort tidigare?

– När jag började arkitektutbildningen i Lund var jag en konstnärligt lagd naturare som flyttat långt från föräldrahemmet i Mölnlycke. Efter en resa genom LTH och Aarhus School of Architecture, samt olika praktiker i Köpenhamn, London och Malmö, har jag utvecklats till att arbeta med att både koda och rita när jag planerar modeller och jag gillar att ta ut svängarna.

Hur kom det sig att du sökte till Kanozi?

– Efter examen sommaren 2018 var jag redo och peppad på att jobba digitalt och med 3D-printing. Kanozi i Malmö passade mig perfekt.

Hur tycker du att den första tiden här har varit?

– Jättetrevlig! Atmosfären är varm, tempot är väl avvägt och ambitionen är hög. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen.

Vad hade du för bild av Kanozi innan du började?

– En känsla av att Kanozi inte var rädda för att ta ut svängarna och satsa helhjärtat på sina koncept.

Tycker du att den infriats?

– Definitivt! På Kanozi finns det utrymme för att uttrycka sig och att diskutera innovation på grund av detta driv.

Vad är viktigt för dig när det gäller arkitektur?

– Att de arkitektoniska kvaliteterna överensstämmer med brukarens, tomtens och samhällets olika krav. Innovation spelar också en viktig roll. Ofta är det vi arkitekter som ligger före byggindustrin i utvecklingen av nya tekniker. När rätt design också driver innovation är ett projekt extra givande att arbeta med.

Vad arbetar du med just nu?

– Jag designar en skolgård i Lund och utvecklar Kanozis 3D-printingmöjligheter.

Vad hoppas du på att kunna tillföra kontoret?

– Innovation på många nivåer. Diskussion är viktigt, tillsammans med kompetens, exempelvis 3D-printing och computational design.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.