Alva Altgård till Kanozi i Malmö: ”Kanozis djärvhet gjorde mig nyfiken”

Efter föräldraledigheten var hon sugen på nya utmaningar och sökte sig till Kanozi. Vi är glada att välkomna Alva Altgård, ny arkitekt på Malmökontoret.

Hej Alva och varmt välkommen till Kanozi! Var har du arbetat tidigare?

– Jag kommer senast från Sydark Konstruera. Där fick jag arbeta med både kontorsprojekt och bostäder. Min arkitektexamen tog jag i Köpenhamn vid KADK, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Varför sökte du dig till Kanozi?

– Jag har nyss varit föräldraledig och kände för att prova på något nytt. När jag kollade runt bland olika arkitektkontor fastnade jag för Kanozi som visat att de vågar ta ut svängarna i projekten.

Var finner du din inspiration?

– Jag inspireras av att resa och uppleva nya platser. Gestaltningsmässigt inspireras jag mycket av naturens fria former.

Vad är viktigt för dig när det gäller arkitektur?

– Att skapa platser och miljöer där människor stannar upp, och vill vara i. Det är viktigt att rita för personerna som kommer att vistas i byggnaden eller stadsrummet.

Har du något drömprojekt?

– En tågstation! Det finns något fint i att det är den första platsen du möter när du kommer till en stad, och den sista platsen du ser före avfärd. Utmaningen skulle då vara att rita en tågstation som folk faktiskt vill stanna kvar i.

Vad är ditt favoritprojekt signerat Kanozi?

– Jag gillar Glasvasen väldigt mycket. Den fungerar bra i kontexten samtidigt som den sticker ut.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.