Asia Urbanska är ny byggnadsingenjör på Kanozi Göteborg: ”Atmosfären här är familjär och stöttande”

När byggnadsingenjören Asia Urbanska flyttade till Sverige från Polen för fyra år sedan var Kanozi hennes första arbetsplats. Efter några år på ett annat arkitektkontor är hon nu tillbaka på Kanozi i Göteborg. 

Hej Asia och välkommen hit igen! Var har du arbetat tidigare? 

– Innan jag flyttade till Sverige arbetade jag i sju år som ingenjör i Polen. Mitt första jobb i Sverige var på Kanozi. Därefter gick jag vidare till Liljewall arkitekter och arbetade inom marknadsområdet sport och fritid, med fokus på utvecklingen av nya simhallar. Det var extra spännande att arbeta med pooldesign då jag tränar simning.  

Hur kommer det sig att du flyttade till Sverige? 

– Jag var här på semester och förälskade mig i landet. Som ingenjör uppskattade jag hur strukturerat Sverige är och insåg snabbt att det är här jag vill bo. 

Hur är det att jobba på Kanozi? 

– Väldigt roligt! Jag gillar kollegorna och den vänskapliga atmosfären, där alla stöttar varandra. När jag flyttade till Sverige kände jag ingen, så Kanozi blev som min familj i Göteborg!  

Vad hoppas du bidra med på Kanozi? 

– Min kunskap inom ingenjörskap och mycket positiv attityd. 

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

– Att vara ingenjör på ett arkitektkontor är varierande. Jag får arbeta med olika typer av projekt och ibland även med det arkitektoniska.  

Vilket är ditt favoritprojekt signerat Kanozi? 

– Älvtornet har en fin form och fasad. När byggnaden är klar kommer det bli intressant att se hur de guldiga elementen ser ut i solljuset.  

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.