Kanozi är med och utvecklar skyskrapan Citygate, Göteborgs nya landmärke

Med imponerande 144 meters höjd ska Skanskas Citygate bli det högsta kontorshuset i Norden. Kanozi har varit med i designprocessen för Göteborgs nya landmärke tillsammans med danska Henning Larsen Architects.

– Det här är otroligt spännande för både Kanozi och Göteborg. Det blir en kontorsbyggnad där miljön och människans välmående är central, med mötesplatser, co-workingytor och foodcourt. Ambitionen är att uppnå WELL-certifiering, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare på Kanozi.

Citygate kommer att byggas i Gårda, Göteborg, där man redan påbörjat vissa markarbeten. Det danska arkitektkontoret Henning Larsen vann det parallella uppdraget för tre år sedan, Kanozi har varit svensk part i designprocessen och är nu ansvariga för projekteringsfasen.

– Byggnaden blir synlig över hela Göteborg vilket ställer stora krav på gestaltningen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda som svenska arkitekter till Skanskas stora satsning i Göteborg och glada över att samarbeta tätt med världskända Henning Larsen.

Kontorshuset kommer bli en tydlig port in till Göteborg för alla som kommer med bil från söder och norr på E6 och E20. Med 36 våningar, 144 meter och cirka 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta kommer byggnaden bli Nordens högsta kontorshus.

– Kanozi har arbetat mycket med Skanska och behärskar deras högt ställda krav på 3D/Revit-projektering och BIM, vi har både den tekniska och arkitektoniska kompetensen som krävs för uppdraget.

Byggnaden planeras vara klar första kvartalet år 2022 och kommer certifieras enligt WELL och miljöcertifieras enligt Leed.

– Vi har tidigare erfarenhet av att arbeta för en WELL-certifiering och skapar alltid miljöer utifrån människans behov. Citygate kommer bli en fantastisk byggnad som vi är väldigt stolta över, säger Johan Casselbrant.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.