Kanozi Arkitekter går urstarkt – Mästargasell 2019 och 30 nya medarbetare under förra året

På fyra år har Kanozi tredubblat omsättningen och är nu över 90 medarbetare, bara under 2018 anställdes 30 personerProfilprojekt som Nat Life i GöteborgEON:s huvudkontor i Malmö och Sickla station i Stockholm har bidragit till att Kanozi fortsätter växa. 

– Vi lägger stor vikt vid att sätta samman rätt kompetenser i projektteamen, att leverera med rätt kvalitet och att nya medarbetare snabbt kommer in i vår kultur och vårt sätt att arbeta. Det finns flera olika delar som bidrar till vår tillväxtresa, säger Helene Brandrup-Wognsen, vd på Kanozi.  

Under 2018 vann Kanozi prestigeuppdrag såsom Sickla station i Stockholm, Naturvetenskap Life för Göteborgs universitet och E.ON:s nya huvudkontor i Malmö. De områden som växer mest just nu är kommersiella fastigheter och inredningsdesign. 

– Vi har fått en otrolig skjuts på inredningsområdet och levererat jättefina projekt såsom Platzers huvudkontor, Vasakronans coworking och Castellums huvudkontor. Dessutom är det många spännande uppdrag i uppstart som vi kommer kunna berätta mer om framöver. 

Kanozis nyöppnade kontor i Stockholm har idag fem medarbetare och kommer före sommaren att vara en arbetsplats för dubbelt så många. På sikt ska kontoret sysselsätta cirka 25 medarbetare då verksamheten planerar att växa även inom stadsplanering, infrastruktur och bostäder. 

– Vi behöver finnas nära de kunder som verkar i regionen. Idag arbetar vi mest med kommersiella fastigheter och inredning av kontor i Stockholm, men vi ser stor potential inom samtliga fem affärsområden. 

Ökad tillväxt medför stora rekryteringsbehov. Kanozis ambition är att fortsätta attrahera talanger i världsklass och leverera de bästa lösningarna för kunderna och kvalitet på absolut högsta nivå. 

– Målsättningen för 2019 är 30 procents tillväxt. Vi arbetar sedan ett år tillbaka med en ny organisation med tydliga processer kring anställningar och onboarding vilket är nödvändigt när vi fortsätter växa så här kraftigt, säger Helene Brandrup-Wognsen, vd på Kanozi. 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.