Deborah ny arkitekt på Kanozi Göteborg: ”Här skapas vackra byggnader med människan i fokus”

Kanozis senaste tillskott på Göteborgskontoret är arkitekten Deborah Laggiard. Hon har tidigare arbetat i Spanien, Nya Zeeland och i hemlandet Italien.

Hej Deborah, och välkommen till oss! Berätta lite om din bakgrund?

­– Jag kommer från en liten by i Alperna som ligger nära Turin. Min masterexamen tog jag i Turin och därefter har jag bland annat studerat i Spanien och arbetat på ett arkitektkontor i Nya Zeeland som är specialiserade inom vårdbyggnader

Hur kommer det sig att du flyttade till Göteborg?

– En vän till mig studerade i Göteborg och talade gott om staden. Det var lockande för både mig som arkitekt och för min partner som jobbar inom fordonsindustrin.

Vad var det som lockade med Kanozi?

– Den stora mångfalden bland de anställda. Det är väldigt givande och intressant att arbeta med personer som har olika bakgrunder. Sedan finns det även en autenticitet i projekten, jag märkte tydligt att människan står i fokus när Kanozi skapar.

Vad kommer du bidra med på kontoret?

– Min internationella bakgrund, att ha arbetat i olika länder ger nya och spännande perspektiv. Jag tror också att min jobb- och studieerfarenhet inom hållbar arkitektur kommer till nytta här.

Var finner du din inspiration?

– Främst när jag är ute och reser, men det är Italiens historia, kultur och arkitektur som inspirerar mig mest.

Har du något drömprojekt?

– Att få skapa ett stort kulturcenter. Där finns stor frihet att vara kreativ och skapa unika miljöer.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.