Kanozi är med och utvecklar Kristianstads högsta bostadshus

Under 2020 kommer Kristianstad att få ett nytt landmärke, en tolv våningar hög byggnad som Kanozi fått i uppdrag av Wästbygg att ta fram i samarbete med Kristianstads kommun. 

 Visionen är att bostadshuset ska bidra till ett livligare centrum och större flöde av människor. Vi har tagit tillvara på utsikten och skapat ytor för social samvaro genom att ge byggnaden balkonger och en takterrass som går längs hela taket, säger Claus Uldal, arkitekt på Kanozi. 

Kanozi har sedan en tid tillbaka samarbetat med Wästbygg och Kristianstads kommun om hur stadens nya höghus ska utformas. Efter noggranna utredningar från Kanozi gav kommunen sitt förtroende till Wästbygg och Kanozi att uppföra stadens nya landmärke.  

– Det var en utmaning att få byggnaden att framstå elegant och passa in i miljön samtidigt som den ska utmärka sig.  

Byggnaden kommer att vara belägen mitt i stan, intill Galleria Boulevard. På varje plan planeras det sju lägenheter och två hissar. På bottenplan ska det finnas plats för två kommersiella verksamheter och överst i huset kommer de boende kunna njuta av en stor takterrass med fin utsikt över staden.  

– Det är spännande att vara med i utvecklingen av Kristianstad. Det nya landmärket blir det högsta bostadshuset i staden och rymmer totalt 76 bostadsrätter.  

Byggstarten beräknas vara under 2019 och därefter tar det ungefär ett år tillinflyttning 

– Vi hoppas att de boende ska känna att de flyttar in i en unik byggnad och att de ska känna stolthet över att bo just där, säger Claus Uldal, arkitekt på Kanozi. 

Kristianstads höghus ritat av Kanozi exteriör

Kristianstads höghus ritat av Kanozi takterrass

Kristianstads höghus ritat av Kanozi interiör

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.