Brf Åreparken

Bostadshus i Åre

Åreparken skräddarsyddes för en befintlig detaljplan mitt i centrala Åre, alldeles bakom Hotel Diplomat och med ikonen Sporthotellet ett stenkast längre upp i sluttningen.

BeställareÄngskär AB
OrtÅre
År2005
Yta2 400 m²

Dåvarande stadsarkitekt Reutersvärd vurmade för nationalromantiken som har satt sin prägel på bland annat de två närliggande hotellen och som idag utgör en sinnebild för Åres äldre destinationsarkitektur. Vi skapade en modern tolkning av detta formspråk, med branta takfall, spetsiga takkupor och frontespiser och en träarkitektur med en nutida detaljering.

Huset innehåller 18 lägenheter samlade runt ett centralt beläget trapphus, där flera spänner över två, på något ställe t.o.m. tre, våningsplan. Lägenheterna är utformade för att ge bekvämlighet för så många bäddar som möjligt, men som samtidigt skapar en attraktiv fjällvistelse. Flertalet av dessa lägenheter hyrs ut genom Skistar på veckobasis, och är optimerat för skidåkare med omklädning, bastu, skidförråd och ett upplägg som också underlättar överlappande gäst-byten.

Huset är med sitt läge och sin gestaltning numera en del av Åres DNA!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.