Castellum HK

Kontorsbyggnad i centrala Göteborg

Castellum HK är ett funktionellt kontor med en palett av olika typer av arbetsplatser och flexibla lösningar som lätt kan anpassas efter skiftande behov.

BeställareCastellum AB
OrtGöteborg
År2016
Yta10 000 m²

Många av ytorna är hybridfunktioner där exempelvis lunchlounger enkelt kan anpassas för större möten eller events och är utrustade med teknik i framkant. Utformningen som hämtat sin inspiration ur den Skandinaviska naturen har gestaltat tydliga funktioner och lyft in objekt som leder tankarna till både hemmet och naturen. Detta skapar en känsla av trygghet, dynamik och lekfullhet.

Mörk, svårlöst kontorsyta

Lokalen var generellt en svårlöst, mörk kontorsyta där vi fick arbeta mycket med tydliga siktlinjer, ljus och material som sätter människan och dess upplevelse i fokus. Utmaningen låg även i att ta tillvara husets värden och skapa ett mervärde exteriört genom vertikaliteten och fasaden, men även interiört.

Hållbarhetsperspektiv och fokus på vertikaliteten

Vi arbetar med varma toner för att skapa en värme och trygghet som sträcker sig från byggnadens exteriör in till den nya inbjudande huvudentrén som får ta del i stadsrummet. Materialen, som är valda ur hållbarhetsperspektiv, har även används för att skapa subtila detaljer som lockar fram nyfikenheten hos de som vistas i rummen och som också används för att tydliggöra logistik och funktion.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.