Platzers HK

Inredningsprojekt i Göteborg

Platzers huvudkontor i Göteborg har en modern och aktivitetsbaserad utformning där layout och funktioner är tätt förankrade i verksamhetens behov med tre huvudsakliga arbetszoner; lugna-, mellan- och aktiva zoner.

BeställarePlatzer Fastigheter AB
OrtGöteborg
År2018
Yta2 100 m²

Här finns rum för fokus, gemenskap och fysisk aktivitet. Arbetsplatsen förmedlar Platzers vilja av att påverka till positiv och hållbar utveckling av Göteborg och vara ett fastighetskontor i framkant med kärlek till staden. Utformningen bygger på en helt ny idé från Kanozi Arkitekter – konceptet Bloc – ett slags leksaksinspirerande byggblock.

Det har varit väldigt roligt att arbeta med en så framtidsinriktad arbetsplats som på djupet vill skapa nytt. Vi är väldigt stolta över den positiva återkoppling vi fått från de anställda och att vi lyckats kombinera funktion med en genomgående harmonisk känsla.

Jessica Wren,
ansvarig arkitekt på Kanozi
Skapa en unik plats inom ramarna

Platzers lokaler var från början ganska anonyma, därför var det en utmaning för vårt Kanozi-team att skapa något nytt och unikt, och samtidigt följa resten av husets standard, i såväl materialval som ytskikt. De nya lokalerna skulle dessutom fungera som ett showroom för potentiella hyresgäster, bli helt aktivitetsbaserade och lämna idén om stora öppna kontorslandskap.

Leksaksinspirerade byggblock & olika zoner

Utformningen av kontoret bygger på Kanozi Arkitekters koncept Bloc – som föddes ur tanken om färggranna och leksaksinspirerade byggblock och stadskvarter som bildar olika block med parker, promenadstråk och lägenheter. Kontorsdesignen är framtaget tillsammans med Platzers egna medarbetare – skapat av användarna för användarna.

Kontoret består av tre arbetszoner, lugna-, mellan- och aktiva, vilket motsvarar platser för fokus, gemenskap och fysisk aktivitet. Färgsättningen samspelar med rummens funktion- med intensiva färger i träningsutrymmena och lugnare färger i kontorslandskapet. De olika zonerna skapar ett tillgängligt kontor som välkomnar både anställda och besökare. Det är en arbetsplats för ett ambitiöst fastighetskontor med höga krav på hållbarhet och viljan att kombinera funktion med harmoni.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.