AstraZeneca LF

Laboratorie- och forskningsbyggnad i Mölndal

Hus LF är en del av AstraZenecas anläggning för R&D i Mölndal som tillverkar försöksserier av läkemedel för kliniska försök (s.k. Pilot Plant).

BeställareAstraZeneca
OrtMölndal
År2009
Yta9 000 m²

Byggnaden rymmer tre enheter; tillverkning, förpackning samt lager. Verksamheten sker i huvudsak i GMP-klassad zon (Good Manufacturing Practice).

Byggnaden är uppförd i fem plan inklusive fläktvind och källare. Via kulvert förbinds komplexet med övrig verksamhet. Komplexiteten med en laboratorie- och forskningsbyggnad som AstraZeneca LF handlar om att kunna hantera de olika driftsbehoven och skapa väl fungerande utrymmen för tekniska installationer, att ta hänsyn till bullerproblematik, sterila rum, städning av kliniska ytor, belysningskrav i operationssalar och olika typer säkerhetsklasser.

Som arkitekt behöver du ha en ”split vision”, förstå problematiken och se möjligheterna. Du behöver ta hänsyn till hela byggnadens behov, från fastighetsägarens önskan om ett flexibelt hus som ska kunna byggas om när hyresgästen flyttar, till användarnas extremt specifika krav när byggnaden skall tas i bruk.

Johan Norén,
Chefsarkitekt Huvudägare

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.