P-hus Heden

Ett hybridhus i centrala Göteborg

Parkeringshuset på Heden i centrala Göteborg är ett hybridhus där fler funktioner ryms under, och i det här fallet på, samma tak. Placeringen längs med Hedens viktigaste länk, förlängningen av Vasagatan över till Bohusgatan, ger en fantastisk möjlighet att överbrygga och skapa liv i detta stråk. Här finns nu café och Cykelfiket som skapar ett fint utbud för förbipasserande.

År2022
BeställareGöteborgs Stads Parkering AB
OrtGöteborg

Publik under Gothia Cup 2023

Parkeringshuset knyter an till Hedens idrottsliga karaktär och löser inte bara parkeringsproblematiken i området utan skapar också mervärde för göteborgarna. Löparbanan på taket bjuder in till aktivitet, läktare aktiverar ytan mot fotbollsplanerna och längs gång- och cykelvägen finns verksamhetslokaler.

Heden är en viktig plats, inte minst för stadens fotbollsintresserade. Vår lösning blev att skapa något mer än bara en parkering, med projektet bidrar vi med läktare i bästa solläge och med utblick mot fotbollsplanerna i väster. Till detta adderar vi även träningsmöjligheter öppet och tillgängligt för alla invånare i staden, en samlingsplats mitt i centrala Göteborg.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.