Arena Läppstiftet

På uppdrag av Vasakronan fick vi möjligheten att ge liv åt deras nya co-work i en ikonisk fastighet med en enastående utsikt över Göta älv. Att jobba med Arena Läppstiftet har varit en spännande resa in i skapandets värld, med kreativa lösningar och stort fokus på återbruk.

BeställareVasakronan
OrtGöteborg
År2023

Inspirationen till formspråket är hämtad från Läppstiftets fasad, med dess tydliga linjer och grid. Det speglas både i inredning och mattor. För färgpaletten utgick vi från lokalens förutsättningar men också från staden som skymtas när man ser ut genom fönstren.

Hållbarhet är viktigt för Vasakronan, och det har genomsyrat vårt arbete. Att omvandla och bevara så mycket som möjligt av den befintliga strukturen har varit grundläggande i projektet. Vi har skapat en balans mellan det gamla och det nya, vilket ger Arenan en unik själ. En stor andel av möblerna, från skrivbordsben till fåtöljer, är köpta begagnade. Vi har även omvandlat soffor som stod i lokalerna sedan tidigare hyresgäst till smarta mötesplatser.

På Arena Läppstiftet ville vi skapa en dynamisk och inspirerande co-work-miljö för arbete och kreativitet, med respekt för fastighetens historia och framtidens behov!

Projektledare inredning: Ciceron Projekt

Specialsnickerier: Wittzell Production & LSI Group

Belysningskoncept: Simmons Ljusstudio

Möbelleverantör: Modesty Concept

Belysningsleverantör: Yllw

Ljuddesign: Efterklang

Växter: Kolhäger

Kontakt Kanozi Arkitekter: Thea Foss Henriksen, 0708 – 35 94 36

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.