TopRight

Ett huvudkontor med smedja och glasmästeri i Göteborg

Omvandling från tre bolag till ett gemensamt huvudkontor. Kanozi Arkitekter var en strategisk part från tidig idé till slutförande, och översatte TopRights nya varumärkesidentitet till konkreta designförslag vilket skapade en öppen och inkluderande arbetsplats.

BeställareTopRight
År2022
OrtGöteborg
Yta1450 m²

Kontoret är indelat i två olika aktivitetsplaner. På nedervåningen tornar entrén upp sig genom en stor lounge med pentry, musikanläggning och modern teknik, naturliga mötesplatser, samt faciliteter som relaxavdelning med omklädningsrum, bastu och duschmöjligheter. På övervåningen finns aktivitetsbaserade kontor med möjlighet för avskärmning och koncentration, samt mötesrum, projektrum och slutna samtalsrum.

Genomgående materialval flirtar med lokalens historia som smedja och glasmästeri, där det tåliga kubgolvet speglar tiden från förr. Färgvalen speglar en industridesign i rostiga färger som lyfter de råa detaljerna och harmoniserar med samspelande textilier i naturliga, jordiga färger.

Kontoret lyfter traditionella behov, men innehar tekniska lösningar som ett modernt kontor som TopRight kräver. Deras egna produkter lyfts av arkitekturen, t.ex. ’Smart Glas’ med budskapsexponering och interaktiva väggar.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.