Villa H

En modern tvåplansvilla i Stockholm

Villa Heintz är ett modernt hem om 210 kvadratmeter i Nacka med stora ytor för ett aktivt familjeliv, liksom generösa utrymmen för sociala sammanhang.

BeställarePrivat
OrtNacka
År2010
Yta210 m²

Entréplanet rymmer hall, allrum, badrum och tvättstuga, samt förråd och garage. På mellanplanet finnes kök, matplats och vardagsrum som öppnar upp mot uteplatser åt två håll. Övre plan är barnens våning med två sovrum, badrum och ett mindre allrum från vilket en når trappan till tomtens övre del. Vattenburna betonggolv i de allmänna ytorna, klinker i de tre badrummen, samt heltäckningsmatta i sovrum, kontor och hemmabiorum.

Skarpt skurna volymer som utgår från platsen och klättrar upp på sluttningen skapar utblickar och kontakt med naturen åt flera håll.

Med kundens önskemål i fokus har vi fokuserat på rymd med hjälp av en generös takhöjd och genomgående ljusinsläpp från stora glaspartier från golv till tak.

Huset är murat med träfasad och betongbjälklag på alla plan.

De höga fönstren är isolerglas med solskyddsisolering.

Upptäck mer i Stockholm

Vill du veta mer om vad som händer i Stockholm? Vi har samlat allt som rör vårt arkitektkontor Stockholm på en och samma sida tillsammans med intervjuer, tips och läsvärda reportage inom arkitektur. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer vad vi gör i Stockholm

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.