Villa Klippan

En privat villa med havsutsikt i Göteborg

En 380 m² stor villa på en brant klippa alldeles vid havet, med 180 graders havsutsikt och med Vinga fyr blinkande i väster. Huset bjuder på stora sociala ytor, med plats för både vänner och familj, samtidigt som det finns kontemplativa rum som bjuder in till stillhet.

BeställarePrivat
OrtGöteborg
År2018
Yta380 m²

En liten privat väg slingrar sig upp på klippan fram till entrétrappan som leder upp till själva villan. Köket hänger ut över branten direkt ut mot havet, vardagsrummet som en klippavsats två steg upp. Båda vänder sig ut mot terrassen med poolen i blickfånget, som bildar en enhet med horisonten och det glittrande västerhavet. Sovrummen nås genom fortsatt klättring upp längs med klippans lutning, och på högsta punkten ligger bastun som en lotsutkik.

Vi valde totalentreprenad och det var Willa Nordic som föreslog Kanozi Arkitekter och Johan Casselbrant som arkitekt. Johan var väldigt lyhörd och förstod vad vi ville ha redan efter första mötet. Sedan gjorde vi vissa mindre justeringar efter våra behov och förslag, vi upplevde honom som flexibel och professionell på alla sätt.

Erik Ståhlberg,
beställare

 

Det är imponerande hur genomtänkt huset är, det är häftigt hur Johan kunde tänka på helheten och få till detaljer i utblickar som nästan är som tavlor inifrån och ut.

Erik Ståhlberg,
beställare

Huset bjuder på stora sociala ytor – plats för både vänner och familj, samtidigt som det finns kontemplativa rum som inbjuder till stillhet, som exempelvis bastun med belysta stjärnbilder. Likaså bibliotekshörnan med släktfåtöljen som tar plats på ett självklart sätt i hjärtat av entréplanet.

Tidigare på tomten låg en sommarstuga som tillhörde släkten. De nuvarande husägarna gifte sig även på platsen, innan de byggde sitt drömhus.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.