8 juli, 2022, Arkitekturens framtid

Arena Sergel vinner internationellt ljudpris

Kanozi Arkitekter och Efterklang är väldigt stolta över nomineringar i International Sound Awards 2022 och utmärkelser i ISA Better Sound 2022 i kategorierna Universal Design och Soundscapes and Ambient Sound.

I projektet Arena Sergel har Kanozi Arkitekter varit inredningsarkitekter och strategisk partner till Vasakronan då ett tidigare bankkontor skulle omvandlas till ett modernt och attraktivt coworkingkontor. Vi är så glada över det goda samarbetet med Efterklang, det har varit en viktig del för projektets helhet och förstärkt vår design. Vi ville skapa en miljö där människor trivs, känner inspiration och vågar vara sig själva, med Efterklangs akustiska utformning är ljudet en lika viktig del av totalupplevelsen som inredningen.

När det invigdes var det framtidens bankkontor. Stort och modernt med bästa läget mitt i centrum och all tänkbar service på en plats. Under en period fanns det till och med en drive in-bank i garaget. Ett halvsekel senare var kontoret både omodernt och för stort. När SEB flyttade ut 2017 såg Vasakronan möjligheten att anpassa lokalerna för nya tider och behov. De bestämde sig för att förädla erbjudandet mot sina hyresgäster genom att göra om delar av det gamla bankpalatset till coworkingkontor, och valde Kanozi som strategisk partner för att utveckla det varumärkesbyggande inredningskonceptet för Arena Sergel.

Läs mer om bidragen som fått utmärkelsen ”ISA Better Sound 2022” här

Mer om tävlingen här

Och mer om Arena Sergel här 

 

Med denna glada nyhet önskar Kanozi Arkitekter en härlig sommar – vi ses igen i augusti!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.