AstraZeneca HA3

I Göteborg, längs med E6 ligger läkemedelsföretaget Astra Zenecas forskningsanläggning, ett stort område med karaktäristiska byggnader längs med motorvägen. Kanozi har utvecklat ett koncept som ligger till grund för inredning vid ombyggnad av AstraZenecas labhus, inredningskonceptet är speciellt framtaget för de kontorsytor som återfinns i labbyggnader.

BeställareAstraZeneca
OrtGöteborg
År2023
Yta500 kvm
StatusFärdigställt

Inredningskonceptet är inspirerat av både det stora och det lilla hos AstraZeneca. Det stora så som arkitekturen av byggnaderna och deras ytskikt som den veckade sinus fasadplåten i aluminium, de välvda taken och andra runda former som återfinns runt om på fasaderna. I detta mötesrum ser man samma sinusplåt som klär husets utsida även klär en av väggarna på husets insida.

 

 

Vi inspirerades också av det lilla, så som formen på molekyler och celler som det arbetas med hos AstraZeneca. Även AstraZenecas två största forskningsområden, hjärta och lunga, finns med som inspiration. Organiska former återkommer i inredningens formspråk i möbler, armaturer och grafiska element. Bilden visar färgstark foliering på glas inspirerad från siluetter av AstrasZenecas byggnader.

Vi ville få in växter och dess hälsoeffekter tidigt i projektet och involverade därför en växtleverantör redan i början av designprocessen. I detta kontorslandskap finns både höga växter och mossa inplacerade. Formen på AstraZenecas välvda tak återkommer i bordskärmar tillhörande de höj- och sänkbara skrivborden.

Soffan i pausytan är specialritad och har integrerade växtkärl i ryggen.

Tysta rum för fokusarbete och plats för mjuk sittning och läsning. Färgskalan här går i dova naturfärger med brunt golv och väggar målade i en lugnande beige kulör. Armaturer i betong och cortenliknade material blir accenter inspirerade från synliga betongväggar i byggnaden och rött tegel på byggnadens fasad.

Kortsidan av mötesrummet är klädd i en mjuk veckad akustikpanel klädd i tyg. Kurvorna i panelen är stora och påminner om sinusplåten i aluminium som huset är klätt med. Samma form men med en annan taktil egenskap.

Ett grönt bad väntar i kopieringsrummet. Här är hela rummet doppat i en behaglig grön kulör och med en folierad vägg med bladmönster för att lugna sinnen och reducera stress.

Fotograf: Linda Kiviloo

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.