Brf Sydney

Centralt bostadskvarter i Göteborg

Kanozi Arkitekter har utformat Riksbyggens bostadskvarter på Masthuggskajen i Göteborg, Brf Sydney, efter en vinst i ett parallellt uppdrag. Kvarteret blir en viktig pusselbit i att förverkliga den nya stadsdelen och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan.

År2020-pågående
BeställareRiksbyggen
Yta15 000 m²
OrtGöteborg

Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet,  och en fortsättning av det som började redan 2014, när Kanozi Arkitekter vann den inbjudna arkitekttävlingen om den övergripande gestaltningen av området.

Brf Sydney blir ett omfattande stadskvarter på totalt 15.000 m² med 136 yteffektiva bostadsrättslägenheter och en levande bottenvåning med både butiker, caféer och restauranger.

Huskropparna blir upp till nio våningar vilket  ger många lägenheter en fantastisk utsikt ut över hamninloppet. Arkitekturen längs med Första Långgatan är varierad och från många olika tidsepoker.

Det nya kvarteret kommer att hålla ihop gaturummet och skapa en mer sammanhållen identitet längs gatan, samtidigt som kvarteret får en tydlig egen karaktär.

Med fasader i olika typer av tegel och volymer som omfamnar varandra, formas en urban pusselbit med tydlig Göteborgskaraktär. Trappningarna i volym används fullt ut till att skapa stora boendekvaliteter i form av grönska, takterrasser och vyer ut över det omgivande taklandskapet.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.