Bror & Bord

  • År2021
  • BeställareBror & Bord
  • Storlek300 m2
  • OrtGöteborg
  • Arbetsgrupp/projektgruppPia-Cally Wendt, Joanna Bagge, Jesper Kempe, Francesca Tedde. Upphandling i samarbete med Izonak, Daniel Denzler.

Med relativt enkla medel lyftes lokalens naturliga, råa och industriella karaktär fram och till det adderades varma material som trä och strå, samt textilier och väggmålningar i en blandning av mönster för att mjuka upp och skapa en hemtrevlig, inbjudande och mångkulturell atmosfär. Abstrakta muralmålningar av Sebastian Villabona som ger en slags förlängning av den mångkulturella atmosfären hos Bror & Bord. Samtliga ytskikt och möblemang präglas av en nordisk enkelhet och lätthet. De mindre ytorna som till exempel bar och kassa är utförda i något mer påkostade material för att tillföra taktilitet och trovärdighet utan att skjuta iväg i kostnad.

Kanozi Arkitekters systerbolag Izonak, är en oberoende inredningspartner med en mångårig kunskap från producentledet och har hanterat upphandlingsunderlag, beställningar, logistik och slutförande av leverans för samtlig inredning. Precis som för Bror & Bord, kräver marknaden ofta specialbeställningar i inredningsprojekt, till exempel platsbyggda möbler. Izonak är specialiserade på att arbeta med sådana utmaningar, samtidigt som deras kanske främsta nisch är att kapa mellanhänder för att sänka kostnader, behålla kvalitet genom projektets tidplan och öka värdet för kunden.