Eminent Hyllie

Miljöcertifierad kontorsbyggnad i Malmö

Vi har skapat den första kontorsbyggnaden i Norden som certifierats enligt Well – en internationell byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet.

BeställareCastellum
OrtMalmö
År2016
Yta14 500 m²

Den 14 000 m² stora kontorsbyggnaden i Hyllie stod färdig våren 2019.

The Well Building Standard har utvecklats av Well Building Institute (IWBI) i New York och utgår från sju koncept som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, komfort, kost, motion och välbefinnande. När människor har det gott, presterar de bättre.

Och med den filosofin, har vi ritat en arkitektur som skapar trivsel och erbjuder en hälsosam arbetsplats utöver det vanliga.

För vår kund var det viktigt med både öppna arbetsplatser och cellkontor som kan förändras över tid. Det ställde höga krav på bland annat utformningen av stomme, fasad och installationer. Att dessutom ta hänsyn till Well-standarden och Miljöcertifiering Guld, har fått ta stor plats i planeringen av detta projekt. Kanozi Arkitekter har varit med i alla delar av projektet, från de första skisserna till bygghandlingar, och har även tagit fram inredningskoncept till flera av hyresgästerna. Att få vara delaktig i hela processen bidrar till att helheten hålls ihop vilket påverkar slutresultatet positivt.

Designen av trapphus och trappa har ägnats stor omsorg som stimulerar rörelse och hälsomagasin om kost och motion ska finnas tillgängliga på entréplan för alla hyresgäster. Den väl tilltagna rumshöjden bidrar till en positiv upplevelse av rummet och skapar goda förutsättningar för bra ljusinsläpp, kraven på giftfria material är höga och olika konstinstallationer och grönska ska integreras i fastigheten.

För oss är det viktigt att god arkitektur påverkar människor positivt, det ger ett bättre socialt och ekologiskt hållbart samhälle.

Åsa Jentsch,
Arkitekt på Kanozi

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.