Nya Hovås

Urbant boende i småskaligt stadskvarter i Göteborg

Nya Hovås är en ny, urban och småskalig stadsdel i södra Göteborg med en genomtänkt blandning av bostäder, butiker, kontor och service. Vi har utformat ett av kvarteren längs med den centrala boulevarden, Skanskas nya bostadskvarter.

BeställareSkanska
OrtGöteborg
År2015
Yta8 300 m²

Kvarteret ligger längs Hovås allé och har närhet till både skön natur med Stora Amundöns salta klippbad och grönskande naturreservat åt ena hållet och storstaden Göteborgs centrala delar åt andra. Karaktären balanserar mellan detaljplanens uttryckliga önskemål om en mycket stor variation i volym och utryck, och en sammanhållen identitet för kvarteret. Längs med gatan är det fullt av levande lokaler, som hyrs ut och samordnas gemensamt för hela området, genom Next Step Group.

Förankra genuitet och villakänsla i nybyggnadsområde

Variation, genuinitet och villakänsla har varit ledord och högt uppsatta krav under designarbetet. Vår beställare önskade en småskalig stadsmiljö där villakänslan fick vara ledande, liksom kvalitativa materialval med en exklusiv känsla.

Olika nivåer och iögonfallande detaljer

Med hjälp av fasadernas olika textur, kulör och materialval, samt husens olika takhöjd, skapade vi ett kvarter med stor variation och intressant arkitektur med fina detaljer, såväl som högkvalitativa materialval och smarta planlösningar. Målet var att alla boende skall känna stark identitet i sitt boende och enkelt kunna urskilja var någonstans i kvarteret bostaden är placerad, även på längre avstånd.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.