Sickla Stationshus

Kontorsfastighet i Stockholm

Sickla Stationshus blir Sicklas första höga hus. Ett landmärke som både kommer att sticka ut och smälta in i omgivningen.

År2018
BeställareAtrium Ljungberg
Storlek25 500 m²
OrtStockholm
MiljöklassningBreeam Excellent

Terrasser på plan 11, 14 och 23 bjuder på fantastisk utsikt över Stockholm.

Sickla är en del av Nacka som växer och utvecklas snabbt. Här byggs bostäder, kommersiella fastigheter och ny infrastruktur. När stationen är klar blir den en viktig länk mellan Nacka och Stockholm och restiderna till och från centrum kommer att halveras.

Framtidsvy.

Tunnelbanans blå linje går från Kungsträdgården till Nacka. I stationsbyggnaden finns kontor, butiker, serviceinrättningar, kaféer och restauranger. Sickla Stationshus är hållplats, arbetsplats och mötesplats för tusentals människor i området.

Butiker, kontor, restauranger, kaféer och hotell. Sickla Stationshus kommer att bli en central plats för tusentals människor redan innan tunnelbanan är igång.

Arkitekturen.

Sickla stationshus blir en modern, hög byggnad men den kommer inte att kännas främmande i området. Den varmt röda fasaden har tydliga kopplingar till Sicklas äldre industriarkitektur. Och de förskjutna, staplade volymernas olika höjder länkar samman den nya byggnaden med de befintliga husen i kvarteren runt omkring.

Med sina 107 meter över havet ger Sickla Station också en föraning om den växande stadens nya silhuett. De höga byggnaderna som ska byggs längs med tunnelbanans nya sträckning blir som ett pärlband av höga hus mellan innerstaden och Nacka centrum.

Sickla stationshus är Kanozis svar på Atrium Ljungbergs och Nacka kommuns önskemål om en tät, attraktiv stad. Det är en byggnad som gör plats för möten mellan människor och skapar förutsättningar för framtidens arbetsplatser och kommunikationer.

Johan Casselbrant,
Chefsarkitekt Huvudägare

Vi gav uppdraget till Kanozi eftersom både vi och Nacka kommun tyckte att deras förslag var bäst. Den 23 våningar höga byggnaden kommer att resa sig som Sicklas självklara mittpunkt. Ett nytt landmärke med svindlande möjligheter och utsikt över hela stan.

Marcus Bågenvik,
projektchef på Atrium Ljungberg

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.