Smart & Klart

Inredningskoncept i befintlig kontorsbyggnad i Göteborg

Kanozi Arkitekter har tillsammans med systerbolaget Izonak arbetat fram ett nytt hållbart kontorsprojekt för Vasakronan, Sveriges största fastighetsägare, och deras kontorskoncept ”Smart & Klart”, vilket innebär färdiginredda kontorsplatser på Göteborgs mest attraktiva adresser.

År2021
BeställareVasakronan
Yta600 m²
OrtGöteborg

Samtliga skrivbord och kontorsstolar är helt återbrukade, inredningsdetaljerna är inköpta på auktion eller second hand.

Här finns allt som kan tänkas behövas för en arbetsplats. ’Smart & Klart’-konceptet finns på våning 15 i Läppstiftet i centrala Göteborg, och kan utöver allt praktiskt, tekniskt och estetiskt, även erbjuda en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Även konferensbord med stolar, samt isoleringsväggar i glas för samtal- och konferensrum är återbrukade. Soffor som fanns på plats sedan innan renoverades med nytt tyg och gav på så sätt ett helt nytt intryck.

De återbrukade möblerna och inredningsfynden har berikats med platsbyggda soffor i kök- och matsalsdelarna, samt ytskiktsrenoveringar i kök och badrum med ny kakelsättning och målade väggar.

De tre kontoren vilar i neutrala färgval för att lätt kunna användas som bas i framtida hyresgästers varumärkespalett. Läppstiftet är ett av Göteborgs mest kända landmärken och en av Vasakronans mest attraktiva kontorsadresser. I fastigheten finns ett stort serviceutbud med receptionsservice i entréplan, restaurang och café. I källaren finns även ett cykelgarage med serviceplats.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.